Ready to smash your goals!

Ben jij op zoek naar een personal trainer in arnhem en omstreken?
Dan kan ik je zeker helpen !

Blessurepreventie

Long Covid

Door de jaren heen ben ik veel klanten tegengekomen die met blessures zaten en hier maar niet van af kwamen. Vaak willen deze mensen maar al te graag sporten, maar konden zij dit niet omdat er naar hun beperking werd gekeken en er niet gekeken werd naar passende oefeningen.

Bij Smash Goals PT wordt er altijd expliciet op je houding gelet. Het vooruitgaan in krachttraining heeft alles te maken met een perfecte uitvoering. Ook bij het voorkomen van blessures is het vaak het probleem dat je wel weet wat je moet doen, alleen de uitvoering is niet perfect. Dit leidt vaak tot incorrecte uitvoering van oefeningen en bij het verhelpen van de ene blessure komt de andere om de hoek kijken.

Tijdens elk traject kijk ik goed naar het lichaam op functionaliteit en eventuele zwakke spieren die blokkades vormen. Samen kijken we hoe we blessures kunnen verhelpen en het lichaam versterken. Dit kan door middel van stretch trainingen en/of behandelingen bij een fysiotherapeut.   

Sinds kort begeleid ik ook een aantal klanten die last hebben van Long Covid. Het is mij opgevallen dat tijdens de trajecten die worden aangeboden door therapeuten er minimaal wordt gekeken naar krachttraining en de juiste manier van het inzetten van gezonde voeding en supplementen.

Tijdens de start van jouw traject zal ik altijd samen met jou een plan maken die op elk moment van het traject aan te passen is als de situatie veranderd. Vaak merk je pas na een aantal weken of er nog meer struikelblokken zijn die we nog niet hebben meegenomen in het plan van aanpak.

Ik behandel met jou de klachten en beperkingen waarmee je na een covid-19 besmetting te maken hebt gekregen. Ik zal je ook helpen om inzicht te krijgen en adviseer jou om de opbouw van je lichaam zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Denk hierbij aan krachttraining in combinatie met voeding. Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk het is om op het gebied van voeding meer te doen. Het menselijk lichaam kan geen energie output genereren als de input niet optimaal is.

Ervaringen

Een kleine drie maanden geleden ben ik begonnen met personal training en voedingsadvies bij Maikey. Sporten deed ik al wel maar haalde niet de gewenste resultaten. Deels door mijn eigen motivatie en deels door het gebrek aan kennis.

In een eerste gesprek heb ik mijn doelen besproken. Maikey heeft mij vanaf dat moment enthousiast meegenomen in zijn plan en geeft hierover zeer duidelijke uitleg. Hij motiveert en maakt de voedingsschema’s duidelijk maar vooral ook lekker, waarbij je ook je eigen wensen kenbaar kan maken. De voeding is voor mij makkelijk vol te houden omdat er elke dag wel iets is om naar uit te kijken. 

Tijdens het sporten krijg ik duidelijke uitleg over houding en waarom we iets doen. Dit is prettig zo leer ik het ook om voor de toekomst goed te doen.

Na 3 maanden ben ik al voelbaar sterker, 6 kilo afgevallen zonder spierverlies en is mijn vetpercentage van bijna 20% gezakt naar 13%!

Mijn doelen zijn voor nu nog niet bereikt maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit met behulp van Maikey gaat lukken! 

Na een veel te lange tijd met rugklachten rondgelopen te hebben tijdens het sporten, ben ik in november begonnen met personal training bij Maikey. Elke week heb ik een full-body workout waarbij de focus ligt op mijn core. Dit doen wij onder andere met de conventional deadlift, waarbij ik elke week mijn grens op zoek en deze verleg.

Alle bewegingen voer ik op een verantwoorde manier uit, met tips en aanwijzingen van Maikey. Hij geeft professioneel uitleg en advies vanuit zijn passie.
Door hem heb ik het plezier in het trainen weer teruggevonden en train ik nu pijnvrij!

In maart 2021 werd ik besmet met COVID-19. Ik werd ernstig ziek en lag weken op bed. Ik herstelde niet en er werd long covid geconstateerd. Na een jaar revalideren, onder begeleiding van een fysiotherapeut en andere deskundigen, mocht ik ‘zelf’ verder ‘opbouwen’. De focus moest met name liggen op spier- en conditie opbouw. Tevens moest ik ook weer leren eten. Dit moest wel allemaal onder begeleiding. Ik koos ervoor bij Maikey Guy, van Smash goals, personal training te nemen. Guy maakte een plan van aanpak waarin we samen rustig opbouwden met kracht training. Vooral in het begin was het zoeken naar een juiste balans en opbouw. Met name de combinatie van krachttraining en voeding doen mij enorm goed. Guy maakte een voedingsschema zodat ik weer leerde te eten. 6 keer per dag kleine hoeveelheden. Hij maakt de perfecte samenstelling qua voedingsstoffen zodat mijn lichaam aansterkt. Ik slaap beter, voel me fitter en ik val af. Het klinkt gek, meer eten en toch afvallen. Maar door de ziekte en het niet eten, heb ik roofbouw gepleegd op m’n lichaam. Mijn lichaam heeft dat wat hij binnen kreeg, allemaal opgeslagen. En daar kom je dus van aan. Zodra je lichaam de juiste combinaties en hoeveelheden aan voedingsstoffen binnen krijgt, kan je dus afvallen. Ik houd een schema bij waarin ik mijn gewicht, slaap, inname van vocht ( drinken) en andere belangrijke invul. Guy kan dit schema inzien en zo ziet hij als er zaken veranderen en kunnen we dingen bijstellen. Stapsgewijs word ik steeds gezonder en steeds meer de oude ‘ik’ van voor mijn ziekte, zowel fysiek als mentaal. Tevens mooi meegenomen dat het schema drie weken hetzelfde  is en ik niet na hoef te denken wat ik nu toch weer moet eten 😉

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Guy heb leren kennen en hij mij helpt om weer beter te worden. Guy is een warm en vriendelijk persoon. Hij is zeer begaan met zijn klanten en denkt graag met je mee. Hij zal er alles aan doen om jouw doelen te behalen.

Wacht niet langer en neem contact op!

Werkgebied

Personal trainer Westervoort
Personal trainer Arnhem
Personal trainer Elst
Personal trainer Velp
Personal trainer Duiven
Personal trainer Zevenaar
Personal trainer Huissen